luni, 20 februarie 2012

PLANTATII SPECIALE - O AFACERE DE VIITOR

Pentru cei care sunt interesati de infiintarea unei plantatii descrise pe acest blog, putem oferi consultanta in vederea obtinerii de Fonduri Europene. De asemenea, avem posibilitate sa prestam serviciu de infiintare a plantatiei, incepand de la pregatirea terenului, pana la plantare, dar si putem oferi ajutor in vederea vanzarii fructelor obtinute contra unui onorar rezonabil.
O alta varianta pentru cei care doresc sa infiinteze aceste plantatii fara Fonduri Europene, este programul nostru de finantare care putem oferi uin felul urmator:
se plateste un avans de minim 30 % din valoarea plantatiei infiintate, dupa care furnizam plantele, si dupa caz ne ocupam si de infiintarea plantatiei. restul de suma se poate achita in rate luna timp de 3 ani. Garantia pentru creditul acordat este plantatia respectiva pana la plata ultimei rate.
daca sunteti interesati de aceasta oferta, va rugam sa trimiteti un mail la agroland01@gmail.com si specificati ce fel de plantatii pe ce suprafata doriti sa infiintati.

INFIINTAREA UNEI PLANTATII DE CATINA

in primul rand se pegateste terenul prin aratura si discuire, este bine ca toata suprafata sa fie ierbicidata cu o luna inainte de plantare. la 8 plante de sex feminin se planteaza o planta - mascul. distanta dintre randuri este de 4 metri, iar distanta intre plante pe rand este de 1.5 - 2 metri. pe un hectar se pot planta 1650 plante. prima recolta se obtine in anul 3 dupa plantare. din anul 4 se va obtine in fiecare an un minim de 6000 de kg de fructe de catina/hectar. pentru recolta se taie crengile cu fructe si se introduc intr-o camera la - 40 grade celsius, apoi pot fi recoltate fructele.

VALOAREA MEDICINALA A CATINEI

 - impotriva cancerului
- se foloseste de 1200 de ani in Tibet in medicina naturala
- uleiuri de bronzat
- contine multa vitamina C si caroten
- impotriva bililor de stomac si colonului
- impotriva inflamatiilor de amigdale si gat
- reduce diabetul
- impotriva alergiilor
- ajuta la vindecarea ranilor
- antibacterial
- se foloseste in cosmetica

PLANTATII DE CATINA

Catina este o planta care creste de la 1 la 6 metri inaltime si de la 1.5 la 3 metri in pamant. Se poate intinde la 12 metri imprejur. Inmultirea plantelor se face prin radacini. Catina este o planta cu 2 sexe, exista plante de sex feminin si plante de sex masculin. Plantatiile se infiinteaza in primavara sau toamna iar fructele dse recolteaza in lunile august - decembrie. Cele mai mari plantatii de catina se gasesc in China si Rusia. In Asia, catina poate creste la altitudinea de pana la 5000 metri. Prima plantatie de catina in Europa a fost infiintata in secolul XVI. Fructele de catina contin o cantitate foarte mare de vitamina C, din catina se produc:
- suc
 - nectar
 - vin
 - lichior
 - ceai
 - vin
 - gem
 - capsule
 - crema
 - concentrat
 - fructe uscate
 - baton
 - in cosmetica
Catina se foloseste in medicina naturista si nu are nicio reactie adversa

LA CE SE FOLOSESC ALUNELE

faina de alune rezulta prin presare la rece pentru productie de ulei de alune. faina de alune se foloseste pentru patiserie. depozitarea fainei la rece este important. faina de alune nu contine gluten. 
Uleiul de alune de obtine prin presare la rece. uleiul se foloseste pentru salate, dressinguri, in patiserie, si in cosmetice. In Germania, la ora actuala, un litru de ulei de alune se vinde la 12 euro. 
Frunzelel de alune se aduna intr-un loc, unde se amesteca cu buruieni sau iarba si se produce compost natural, care se foloseste in legumicultura si productie de lori, ca ingrasamant natural. De asemenea se poate produce rachie de alune si alunele se vand si prajite. 

PLANTATII DE ALUNE

Alunele sunt cunoscute in China inca din anul 2838 I.C. prima data a ajunms planta de alune in Grecia, Turcia, si mult mai tarziu prin Europa. Arbustii de alune au o viata foarte lunga si nu sunt pretentiosi in crestere. Climatul din Romania este perfect pentru plantatia de alune. In 2010, 80% din alunele vindute pe glob au fost produse in Turcia. De asemenea se produc alune si in Spania, Italia, China, Franta, Germania si SUA. Alunele au un continut de grasime de 61%, proteine de 14% si Carbohidrati de 11%. Alunele au un continut ridicat de vitamine E, B1 si B2. Pe glob exista 400 specii de alune, din care 20 sunt folosite in productia intensiva in plantatii. Pe un hectar se poate planta intre 750 si 1000 arbusti. Prin taierea ramurilor se intretine plantatia. Terenul intre arbusti se poate folosi pentru productie de legume, lucerna sau iarba. Taierea arbustilor se face in lunile ianuarie - februarie. Nu se mai fac taieri dupa anul 6. Inainte de recolta, se curata solul, doarece alunele pot cadea si pe jos. In toamna se aduna frunzele si spatiul intre arbusti se curata.  Recolta se poate obtine incepand cu anul 3, arbustiul ajungand la o productie de 12 kg de alune/an, incepand cu anul 4.


PLANTATII DE KIWI in sere - solar

kiwi provine din Neo Zeelanda, dar poate fi cultivat si in Europa, deoarece planta de Kiwi rezista la o temperatura sub 12 grade celsius. Se recomanda plantarea lor in sere sau solarii, in ghiveci de 10 litri. Daca infiintati o plantatie de kiwi in sere sau in solar, trebuie sa tineti cont ca kiwi este o planta urcatoare si poate sa faca ramuri de cativa metri. Daca nu dispuneti de plante, puteti incepe sa semanati semintele care se gasesc in fructe si nu aveti nevoie sa cumparati nimic. Semintele se tin in frigider timp de 30 de zile, dupa care se seamana in ladite cu pamant si se acopera doar cu un strat subtire de pamant. La cca 3 saptamani se formeaza plantele. Kiwi are nevoie de multa lumina si caldura, de asemenea trebuie uda destul de des, sa aiba umezeala corespunzatoare. Putin ingrasamnat din cand in cand ajuta la crestere. Primele fructe se pot recolta dupa cca 3-4 ani.

PLANTATII DE ZMEURA

plantatiile de zmeura in solarii este o varianta de obtinere de recolta bogata intr-un spatiu destul de mic intr-un timp foarte scurt. De la plantatii pana la recolta dureaza doar 80 zile. Plantele se cumpara de la un distribuitor care le pastreaza in camera de frig la -2 grade celsius. Deja pe sfarsitul lunii februarie, se poate trece la plantare in solar, in ghiveci pentru care se foloseste pamant turba, se uda de 4-5 ori pe zi. In tunelul de solar deja pe sfarsitul lunii februarie se poate obtine o temperatura de 20 -25 grade celsius. Pana nu se ajunge la aceasta temperatura, plantele se acopera cu un fliz sa nu inghete noaptea. Dupa o saptamana deja se formeaza frunzele si dupa o alta saptamana, plantele infloresc si incep sa urce pe niste spaleri de sarma. Deja dupa o luna si jumatate din acest moment, se obtine prima recolta. perioada de recolta dureaza 6 saptamani, in care zilnic se culeg fructele coapte. o planta produce cca 2,5 kg de fructe.